Frisian Motors

Frisian Motors is gestart in 2009. Als enthousiaste groep ingenieurs zijn de grondleggers al geruime tijd gefascineerd door de opkomst van elektrisch vervoer. Wie zich verdiept in de techniek zal zeker beamen dat elektrisch de toekomst is. ” Elektriciteit ” is gemakkelijk te transporteren, beheren en met de accutechniek van tegenwoordig goed op te slaan. Gezien de opkomst van de volledige elektrische auto’s is er zeker sprake van een trend en komt daarmee de bewustwording op gang voor verbetering van het milieu. Alhoewel het nog enkele jaren zal duren voordat een volledig volwassen elektrische auto voor iedereen beschikbaar is, hebben zij zich gespecialiseerd in betaalbare oplossingen die naast het milieu aspect ook gewoon veel praktische voordelen bieden.

Na een lange zoektocht van alle mogelijkheden in binnen- en buitenland hebben zij de unieke kansen gezien om samen met een aantal buitenlandse fabrieken een concept te bedenken om zo samen te werken aan deze uitdaging. Door veelal het ontwerp en design in eigen huis te houden, maar de productie uit te besteden naar het buitenland, zijn zij in staat om kwalitatieve goede producten te leveren tegen een vergelijkbare prijsstelling als de brandstof modellen. Frisian Motors houdt daarbij de regie in handen en is verantwoordelijk voor het eindproduct.

Techniek en kwaliteit
De techniek die zij gebruiken in onze producten komt veelal van Europese bodem en is beproefd in de praktijk. Ook hebben zij grote inspraak in het design en de praktische vormgeving van onze producten. Zaken zoals keuringen en certificering hebben zij direct in overleg met bijvoorbeeld

instanties zoals de RDW (rijksdienst voor het wegverkeer) en TUV (Technischer Überwachungs Verein) geregeld. Ze maken gebruik van diverse accu en controller technieken en kijken per product type welke prijs en prestatie verhouding nodig is. Alle product types worden voor introductie aan de eindgebruikers langdurig in het “veld” getest. Op basis van de feedback worden er zo nodig verbeteringen doorgevoerd.

Beter voor het milieu
Vaak krijgen wij de vraag of elektrisch aangedreven voertuigen wel beter zijn voor het milieu, immers de stroom die hij verbruikt moet eerst weer opgewekt worden en dat kost ook energie. Daar hebben wij een objectief en duidelijk antwoord op: het voordeel zit hem volgens ons in de centralisatie. Hiermee bedoelen we dat op dit moment elke normale auto een eigen verbrandingsmotor heeft met de daarbij behorende uitstoot van gassen en verbruik van energie (brandstof). Eigenlijk het zelfde principe als bijvoorbeeld een grote kolencentrale die stroom opwekt maar dan centraal voor meerdere gebruikers. Deze kolencentrale gaat echter veel efficiënter om met het verbruik van de benodigde energie en maakt bijvoorbeeld gebruik van rest energie, zoals vrijgekomen warmte, welke ook weer omgezet wordt in stroom. Ook de uitstoot van gassen is tot een minimum beperkt door de strenge regelgeving en wordt continu gecontroleerd, dit in tegenstelling tot een auto die naarmate hij ouder wordt steeds meer vervuild en alleen in de winter de rest energie gebruikt (het warme kacheltje). Tevens zie je steeds meer duurzame manieren om elektriciteit op te wekken. En als u gebruik maakt van Groene stroom kunt u vandaag al beginnen aan een serieuze verbetering voor het milieu.

Frisian Motors producten