Husqvarna robotmaaiers

 

Robot grasmaaiers voor tuinbezitters | Husqvarna Automower®

20 jaar ontwikkeling, om te voldoen aan de hoogste eisen.

Husqvarna, pionier op het gebied van robotmaaien heeft de Automower® ontwikkeld om helemaal zelf het perfecte gazon af te leveren. Na 20 jaar door ontwikkelen heeft de Husqvarna Automower® het hoogste niveau van betrouwbaarheid, kwaliteit en maairesultaten bereikt met een minimum aan menselijke handelingen.

Redenen om een Automower® te kopen

Neemt het installeren en in werking stellen van de Automower® veel tijd in beslag?
Nee, de Automower® is heel eenvoudig te installeren en te gebruiken. U geniet altijd van een uitstekend maairesultaat zonder dat u hier zelf enige moeite voor hoeft te doen. Zodra het systeem werkt kunt zich ontspannen, de Automower® verzorgt uw gazon zonder dat u er nog een vinger hoeft naar uit te steken.
Is de Automower® eenvoudig in gebruik?
Ja, heel eenvoudig. De machine is erg licht vergeleken met de traditionele grasmaaiers, 7 tot 14 kg naargelang van het model. Het bedieningspaneel is gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken – nadat de Automower® is gestart, heeft hij geen hulp meer nodig.
Maakt de Automower® veel lawaai?
Het geluidsniveau van de Automower® is laag, 58 dB(A) tot 69 dB (A), afhankelijk van het model. Dit is heel laag in vergelijking met traditionele grasmaaiers die een geluidsniveau van 95 tot 100 dB(A) produceren. De Automower® is dus erg stil en kan 24 uur per dag werken, zowel overdag als ‘s nachts, zonder uzelf of uw buren te storen.
Welk effect heeft de Automower® op het milieu?
Aangezien de Automower® op accu’s werkt, produceert hij geen schadelijke uitlaatgassen en het werkelijke energieverbruik is heel laag. De werkingskosten zijn beperkt tot ongeveer 10 à 50 euro per jaar voor het elektriciteitsverbruik, afhankelijk van de grootte van het gazon en het gebruikte model.
Wat als u allergieën heeft – maakt het grasmaaien de allergie erger?
Bent u allergisch voor graspollen of hebt u hooikoorts, dan kan de Automower® een goede oplossing bieden. Aangezien de Automower® het gras voor u maait, komt u niet meer in contact met de grasresten. Ook wordt het gras zeer kort gehouden, zodat de allergenen geen kans krijgen zich in de lucht te verspreiden. U kunt weer volop van uw tuin genieten.

Hoe de Automower® te gebruiken?

Hoe installeer ik de Automower®?
U kunt de installatie heel eenvoudig zelf uitvoeren. Volg gewoon de instructies in de gebruikshandleiding. Een installatie duurt ongeveer van 2 tot 5 uur, afhankelijk van de oppervlakte en complexiteit van uw gazon. Uw dealer kan u een installatieservice aanbieden. De prijs daarvoor is echter niet in de adviesprijs van de maaier inbegrepen. Uw Automower® dealer is een professional die over de nodige technische bekwaamheid en ervaring beschikt. Wij raden u dan ook aan uw Automower® door uw dealer te laten installeren om storingen als gevolg van een onjuiste installatie te voorkomen.
Hoe kan ik de Automower® starten en stoppen?
Zodra de installatie is voltooid, hoeft u enkel nog de hoofdschakelaar te bedienen, de START knop in te drukken (indien aanwezig), de klep van het bedieningspaneel te sluiten en de Automower® gaat aan de slag. Om te stoppen, drukt u op de grote STOP-knop.
Is het nodig om de draad in de grond in te graven?
Nee, de begrenzingsdraad kan op de grond worden bevestigd met behulp van de meegeleverde haringen. De draad verdwijnt na enkele weken automatisch in het gras. Het is aan te raden het gras voor de installatie zo kort mogelijk te maaien opdat de draad zo dicht mogelijk bij de grond ligt. Als u de draad echter bij het installeren toch wilt ingraven, kunt u dat doen op een diepte tussen 3 en 10 cm.
Wat gebeurt er als ik mijn pincode ben vergeten?
Neem contact op met uw dealer. Hij helpt u met het achterhalen van uw PIN-code.

Geschikte tuinen

Wat is de maximale gazongrootte voor de Automower®?
Een Automower® kan tot 6000 m² (+/- 20%) maaien, afhankelijk van het model en de complexiteit van de tuin.
Heb ik ook nog een gewone grasmaaier nodig?
Nee, we raden u aan een trimmer te gebruiken voor een perfecte afwerking van het gazon. Met de trimmer maait u de randjes die de maaier laat staan.
Wat te doen als het gazonoppervlak groter is dan 6000 m²?Uitgelichte afbeelding verwijderen
U kunt twee of meer machines samen laten werken. Overal ter wereld werken al meerdere “meervoudige” installaties.
Kan ik de Automower® ook in een kleine tuin gebruiken?
Ja. Pas de maaitijd aan uw tuin aan met behulp van de timerfunctie. In de snelgids vindt u per model de maaitijd per uur. Zo kunt u de timer instellen, conform uw tuingrootte.
Kan de Automower® in alle tuinen worden gebruikt?
In principe wel – wat u kunt maaien met een traditionele maaier, kunt u normaliter ook laten maaien door de Automower®. Het comfortvoordeel is echter beperkt in zeer versnipperde tuinen (gazon bestaande uit meerdere niet aaneensluitende percelen). Hier moet u de Automower® met de hand van het ene perceel naar het andere verplaatsen. Bij het installeren moet u ervoor zorgen dat de Automower® niet over sectoren rijdt die niet gemaaid mogen worden, bijvoorbeeld bloemen, struiken, bomen, stenen enz….
Kan de Automower® op een ongelijk gazon worden gebruikt?
Dankzij de grote aandrijfwielen kan de Automower® worden ingezet op oneffen terrein. Hij werkt op hellingen tot 45% (24 °). Alleen kleine diepe gaten kunnen de machine blokkeren. Ze is echter klein genoeg om de kromming van een onregelmatig gazon te volgen. De hobbels worden niet gescalpeerd zoals het geval is met tal van traditionele grasmaaiers.
Kan de Automower® door smalle doorgangen?
Ja, afhankelijk van het model heeft de Automower® een doorgang van minimaal 60 cm breedte nodig.
Kan de Automower® voorwerpen detecteren, zoals kleren of speelgoed die op het gazon liggen?
Nee, de gebruiker moet ervoor zorgen dat er geen voorwerpen op het gazon liggen. Alle kleine voorwerpen waar de Automower® over rijdt kunnen beschadigen en ook de messen beschadigen. Controleer of er geen kleine voorwerpen op uw gazon rondslingeren alvorens uw Automower® te gebruiken.
Hoe zit het met dennenappels, takken en afgevallen fruit op het gazon?
Om de messen zoveel mogelijk te sparen moeten die voorwerpen geregeld worden bijeengeharkt en opgeraapt. De Automower® wordt er niet door beschadigd maar de messen verslijten er sneller door. De takken kunnen de messen beschadigen of verbuigen, waardoor het maairesultaat verslechtert.
Ik heb een leuk bloembed en bomen die ik wil beschermen. Is dat mogelijk?
Bij hindernissen of andere zones die niet gemaaid mogen worden, zijn er twee mogelijkheden. Indien de hindernis hard is en minstens 10 cm hoog, botst de Automower® hier zachtjes tegenaan, rijdt achteruit en neemt een andere richting om zijn werk voort te zetten. Andere zones, zoals een bloemperk of een zwembad, moeten van de maaizone worden uitgesloten door het creëren van eilandjes met behulp van de begrenzingsdraad.
Hoe gaat Automower® om met zeer lang gras?
Als het gras zeer hoog en dik is, moet u de maaihoogte verhogen, en daarna geleidelijk aan verlagen tot op het vereiste niveau. Haal uw Automower® tamelijk vroeg in het seizoen buiten om te voorkomen dat het gras te hoog wordt.
Ik heb veel last van mos in mijn gazon – hoe gaat de Automower® hiermee om?
De Automower® heeft hier een positieve invloed op. Het voortdurend maaien zorgt er voor dat het gras beter groeit en de grasmat dichter en gezonder wordt, waardoor het mos uiteindelijk uit het gazon verdwijnt.
Kan de Automower® tijdens regen werken?
Jawel, in normale omstandigheden kan een Automower® bij regen zijn werk voortzetten zonder enig risico op schade. We raden echter aan de Automower® binnen te halen bij extreme weersomstandigheden zoals stortregen of storm.
Kan de Automower® werken als het zeer warm is?
De Automower® is ontworpen om te werken bij temperaturen tot circa 45°C. Vanaf 25°C zijn de maai- en laadtijden korter omdat de capaciteit van NiMH accu’s bij warm weer afneemt. De oppervlakteprestaties blijven echter onveranderd. De warmte heeft geen invloed op de modellen met Li-Ion accu’s.
Kan ik mijn Automower® gebruiken bij mijn zomerhuis of delen met mijn buurman?
Jawel, als u twee laadstations en twee begrenzingsdraden aanschaft, kunt u twee verschillende installaties maken en dezelfde Automower™ gebruiken.

Veiligheid

Kunnen kinderen in de tuin spelen terwijl de Automower® werkt?
Hoewel de Automower® een zeer laag vermogen gebruikt, kan hij vingers of tenen afsnijden wanneer die in aanraking komen met de messen. Een ingebouwde beveiliging stopt de messen automatisch als de machine wordt opgetild of omgekeerd. De afstand tussen de behuizing en de mespunten is extra groot om te voorkomen dat voeten of handen per ongeluk de messen kunnen raken. Toch raden wij u aan de Automower® niet te laten werken als er kleine kinderen op het gazon spelen.
Is de Automower™ uitgerust met een antidiefstalsysteem?
Jawel, de Automower™ is uitgerust met meerdere antidiefstalsystemen die geactiveerd kunnen worden. Belangrijkste: de Automower® kan niet worden gebruikt zonder de persoonlijke PIN-code. Het installatieslot zorgt ervoor dat de Automower® alleen op uw eigen installatie kan functioneren. Het tijdslot vraagt u om uw viercijferige PIN-code in te voeren met een door u zelf bepaalde interval. Het alarm vraagt de PIN-code in te voeren wanneer de Automower® is gestopt – anders gaat er een audio-alarm gaat af. Ook de GPS-communicatie-eenheid is voorzien van een GPS-tracker verkrijgbaar als accessoire voor de meeste modellen.
Is de Automower® gevaarlijk voor huisdieren (katten, honden…)?
Nee, de ervaring leert dat huisdieren de maaier respecteren en uit de weg gaan. De Automower® is uitgerust met sensoren hetgeen betekent dat zodra de machine met welke hindernis dan ook in aanraking komt (de aanraking is niet bruusk noch gewelddadig) hij achteruit rijdt en verandert van richting.

Onderhoud en service

Waar kan ik terecht voor service en onderdelen?
U kunt voor service terecht bij uw dichtstbijzijnde erkende Automower® service punt. Als u wilt weten waar dit is, gaat u naar de dealer locator.
Wat is de levensduur van de accu?
De levensduur van de accu is afhankelijk van de oppervlakte en de bedrijfstijd van de Automower®. Als u uw Automower® 6 maanden per jaar op 800 m² gebruikt, zal uw accu 2-4 seizoenen meegaan. Om de accu te sparen moet u de timer instellen volgens de oppervlakte van uw gazon. In droge periodes kunt u de maaitijd gemakkelijk verkorten zonder dat de prestaties verminderen.
Wat is de levensduur van de maaimessen?
De levensduur van de maaimessen is afhankelijk van het bodemtype en de grassoort. Normaal gesproken is de levensduur 1 tot 2 maanden op 1000 m². U kunt de lichtgewicht maaimessen in vijf minuten vervangen met behulp van een gewone schroevendraaier.
Moet ik mijn Automower® in de winter binnenzetten?
Jawel, als u in de winter niet hoeft te maaien. Alvorens de Automower® binnen te zetten, moet u hem reinigen en afdrogen, en dan opbergen op een droge en vorstvrije plaats. We raden aan in de winter ook het laadstation binnen te zetten. De begrenzingsdraad moet in het gazon blijven.
Hoe kan ik de Automower® in goede conditie houden?
Het regelmatig vervangen van de messen is essentieel voor het behoud van een perfect maairesultaat. Afhankelijk van de grootte en de aard van uw gazon, moet u af en toe enkele minuten de tijd nemen om grasresten van de wielen en het chassis te verwijderen.