Eliet verticuteermachine E401VM – HONDA GX120 – vaste messen

You Are Here: Home / Winkel / Gazononderhoud / Verticuteermachines / Professioneel / Eliet verticuteermachine E401VM – HONDA GX120 – vaste messen
Aanbieding!

Eliet verticuteermachine E401VM – HONDA GX120 – vaste messen

1,499,00

Levertijd: Op aanvraag

Met zijn werkbreedte is de ELIET E401 uiterst geschikt voor kleine en middelgrote tuinen. Zijn robuuste bouw maakt hem onverslijtbaar. Net als alle andere verticuteermachines, is deze ook gewapend met een stel ELIET Permanent Puntige Messen™. De machine is licht en wendbaar en dankzij de traploze diepteregeling kunt u met hoge precisie de werkdiepte instellen.

 

Technologie

HET BELANG VAN PUNTIGE MESSEN

HET BELANG VAN PUNTIGE MESSEN

Bij het verticuteren moeten de messen dus de vilt- en moslaag van uw gazonbodem vastgrijpen, lostrekken en bovenhalen. Hierbij speelt de punt van het mes een cruciale rol. Veel messen zijn al na
enkele uren afgebot en verliezen zo hun grijpvermogen.

Als gevolg is de gebruiker al snel geneigd om de machine dieper in te stellen. De gevolgen hiervan zijn echter nefast. Afgestompte messen snijden niet meer, maar halen ook heel wat aarde en grond naar boven. Daarnaast lijden ook de graswortels onomkeerbare schade en heeft de machine sneller last van slijtage.

ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™ VOOR EEN STRALEND GAZON

ELIET PERMANENT PUNTIGE MESSEN™ VOOR EEN STRALEND GAZON

Dat de messen voor een verticuteerbeurt diep ingesteld moeten zijn, is een misvatting. Het is in tegenstelling de bedoeling dat het mos, vilt en ander onkruid aan de oppervlakte losgemaakt wordt en uit de grasmat gelicht wordt.

Dat is nu net wat de Permanent Puntige Messen™ garanderen: door een zelfslijpend effect verliezen de messen nooit hun grijpkracht op het mos, en dit gedurende de volledige levensduur van de messen.

Dankzij deze PPM™ technologie haalt u van de eerste tot de laatste meter hetzelfde uitharkrendement. De Eliet garantie op een levenslang rendement!

Specificaties

E401

PERFORMANTIE

Motorkeuze 4,0 pk B&S Series 550 (ECO LINER)
5,0 pk Honda GP160
4,0 pk Honda GX120
Werkbreedte 400 mm
Permanent Puntige Messen™ Ja
Vaste messen (aantal/dikte) 14 / 3 mm
Losse messen (aantal/dikte) 26 / 2,5 mm
Double Cut™ messen (aantal/dikte) 24 / 1,5 mm
Duwboom Plooibaar
Opvangbak/-zak 60 L
Diepte-instelling vooraan: Traploos achteraan: 2 standen
Chassis Staalplaat 2 & 3 mm
Mesontkoppeling Verticale riemspanning
Transmissie V-riem

DESIGN

Gewicht 40 kg

Beschikbaar via nabestelling

test