Rimmert FM-170 Zero turn maaier in het veld

De afgelopen weken zijn de eerste serie nieuwe maaiers uitgeleverd. Dit heeft gezorgd voor veel blije en tevreden klanten. Zoals bij meneer van Grinsven te Ermelo. Meneer van Grinsven had zijn gras al weken laten groeien in afwachting van zijn maaier. Vrijwel direct na aflevering kregen wij al een email waarin hij vertelde blij te zijn weer te kunnen maaien en zeer tevreden te zijn over de prestaties. Ook wij stonden wel even te kijken van hoe lang het gras was, maar door rustig te rijden lukte het meneer van Grinsven toch om het gras te maaien. Een goede test voor onze Rimmert.

Frisian FM170 -1Na het succes van de eerste  FM-70 serie zijn we begonnen aan de ontwikkeling van de opvolger: de FM-170. Een volwaardige zero-turn maaier voor groot particulier en semiprofessioneel gebruik.

De machine heeft 2 wielmotoren en 2 motoren direct op het maaidek, een 48 volt systeem met een totaal vermogen van 5 KW. In basis geleverd met Lithium accu’s en maaitijd van circa 1 uur. Door de optionele modulaire accu’s kan de maaitijd maximaal 3 uren bedragen en is dan goed voor meer dan 10.000 m2 maaien per accu lading. De laadtijd bedraagt 3 uur en optioneel snelladen binnen 1.5 uur is mogelijk.

Een revolutie in de markt, stil, zuinig, comfortabel en een stuk minder onderhoud zijn de kernwoorden die de Rimmert uniek maken. Voor bedrijven is er een fiscale subsidie mogelijk tot wel 38% mia/vamill. Vanaf medio april 2017 is er een demonstratie model beschikbaar en de leverbaarheid zal in het voorjaar van 2017 zijn.