PUTTEN
Door de enorme groei van Kindcentrum Putten heeft het bestuur besloten om een golfkar aan te schaffen om de kinderen in te vervoeren. Over enkele weken komt er een nieuwe vestiging bij en daarom werd er gezocht naar een duurzaam vervoersmiddel.

Cora van den Brink wil de golfkar inzetten voor de BSO-kinderen. ,,We hebben een elektrisch golfkarretje aangeschaft zodat we deze kunnen inzetten bij het vervoer van de kinderen die van en naar school gebracht moeten worden.”

Omdat de golfkar onder schooltijden niet gebruikt wordt, wil Van den Brink onderzoeken of er een project opgezet kan worden om ouderen met de golfkar vanuit Bijsteren naar Putten te vervoeren. ,,De golfkar is uitgerust met extra veiligheidsmaatregelen zoals gordels en een ruitenwisser. De firma Van Steeg Tuinmachines heeft hiervoor gezorgd. Het is een veilig vervoersmiddel en kan daardoor ingezet worden om ouderen uit hun isolement te halen. We hopen dat er vrijwilligers zullen komen die het leuk vinden om met ouderen op weg te gaan, naar de markt of de winkels bijvoorbeeld.”

Kindcentrum Putten organiseert regelmatig een activiteit waarbij jonge en oudere doelgroepen bij betrokken zijn. ,,We hopen dat de golfkar echt als maatschappelijk vervoersmiddel gebruikt gaat worden en dat we straks ook de jongste kinderen samen met de ouderen mee kunnen nemen naar het centrum. Dat is voor allebei leuk.” De golfkar kan een maximale snelheid van 45 kilometer per uur halen maar voor de veiligheid wordt 25 kilometer per uur aangehouden. Voor het besturen ervan en voor het begeleiden van ouderen worden vrijwilligers gezocht via Stichting Present (stichtingpresent/putten.nl) en de SWP (www.swputten.nl).