ELIET SUPERPROF MAX HAKSELAAR ABM +ZR 23 PK B&S VANG.EFI

You Are Here: Home / Winkel / Terreinonderhoud / Hakselaars / ELIET SUPERPROF MAX HAKSELAAR ABM +ZR 23 PK B&S VANG.EFI

ELIET SUPERPROF MAX HAKSELAAR ABM +ZR 23 PK B&S VANG.EFI

19,350,00

Innovatie was en is nog steeds de motor die ELIET vooruit stuwt. Degelijke machines die hun geld meer dan waard zijn. Bekijk nu ons aanbod Eliet.

De ELIET Superprof MAX is uitgerust met een 23 pk Vanguard EFI motor. EFI staat voor
“Electronic Fuel Injection”. Bij deze geavanceerde technologie
zal een kleine interne microprocessor bepalen, in functie van
de belasting, hoeveel brandstof wordt ingespoten. Dit zorgt
ervoor dat de motor over een breed toerentalbereik een
veel constantere vermogenscurve heeft. Toegepast bij een
versnipperaar leidt dit tot 25% verlaging van het verbruik
en een evenredige winst aan rendement.

De ELIET Superprof MAX is standaard uitgerust met het Eco Eye System™. Deze technologie detecteert wanneer de machine niet aan het versnipperen is. Op zo’n niet-productief moment schakelt het systeem automatisch de motor van vol gas naar leegloop. Zo wordt niet alleen de emissie en het brandstofverbruik sterk teruggedrongen, maar heeft dit ook een gunstig effect op het algemene geluidsniveau van de versnipperaar.
Zodra de ingebouwde infrarood-sensor de operator opnieuw waarneemt voor de invoer, wordt in een fractie van een seconde het volle versnipper vermogen weer beschikbaar gemaakt. Met ECO EYE™ gaan ecologie en economie hand in hand.

De ELIET Superprof MAX is een heavy duty professionele versnipperaar met uniek uitblaassysteem.
Om nog wat extra punch te geven aan deze versnipperaar en je verwachtingen verder te overtreffen en werd 25% extra vermogen in de machine gestopt onder vorm van een 23 pk Vanguard motor. Om het lawaai van deze extra pk’s te dempen wordt de machine uitgerust met een stille uitlaat.

Motor 23 pk B&S Vanguard EFI
Wielaandrijving: 2 x hydraulische wielmotoren (100 cc)
Grote luchtbanden
Takdikte max 130 mm
Messen: 6 schijven 24 messen Eliet Resist™ /10
Snijtechnologie Eliet gepatenteerd hakbijlprincipe™
Inhoud benzinetank 18 l
Gewicht 441 kg

 

Eigenschappen

DE UITBLAASPIJP

DE UITBLAASPIJP

De uitblaaspijp van de Super Prof is een bijzonder staaltje van engineering. De vorm voorkomt turbulentie en de kromming werd berekend volgens de optimale baan van de vliegende snippers. Het werpbereik van de machine is dan ook fenomenaal. De keuze om de blaaspijp uit hoogwaardige kunststof te vervaardigen was dan ook bewust. Het materiaal is naadloos, corrosiebestendig en perfect glad en daarenboven geluidsisolerend. Door deze lage luchtweerstand is de pijp minder vatbaar voor opstoppingen. De blaaspijp heeft een uitvoerhoogte van 2 m en kan 300° gedraaid worden.

OVERKLAPBARE BLAASPIJP

OVERKLAPBARE BLAASPIJP

Het uitblaasniveau van de blaaspijp ligt bij de Super Prof op 2 m. Een belangrijke troef, want zo blaas je de snippers vanuit elke situatie naar waar je die wenst neer te leggen. Omdat deze hoogte voor het transport geen belemmerende factor zou zijn, kan de blaaspijp eenvoudig neerklappen en op de machine vastgeklemd worden. Zo wordt de totale hoogte tot 1,45 m gereduceerd.

WIELAANDRIJVING - ZR

WIELAANDRIJVING – ZR

Bij de nieuwe Super Prof werd elk van de wielen uitgerust met een krachtige hydraulische wielmotor. Via een draaihendel aan het stuur regelt men met een simpele polsbeweging de snelheid voorwaarts of achterwaarts. Hoe verder u de hendel vooruit of achteruit verdraait, hoe sneller de machine zich in die richting vooruit beweegt. Deze wielaandrijving is zo krachtig dat één man de machine probleemloos kan laden en lossen uit een bestel- of aanhangwagen.

Als eerste fabrikant in Europa zal ELIET een versnipperaar uitrusten met een 23 pk Vanguard EFI motor.

ALS EERSTE FABRIKANT IN EUROPA ZAL ELIET EEN VERSNIPPERAAR UITRUSTEN MET EEN 23 PK VANGUARD EFI MOTOR.

EFI staat voor “Electronic Fuel Injection”. Bij deze geavanceerde technologie zal een kleine interne microprocessor bepalen, in functie van de belasting, hoeveel brandstof wordt ingespoten. Dit zorgt ervoor dat de motor over een breed toerentalbereik een veel constantere vermogenscurve heeft. Toegepast bij een versnipperaar leidt dit tot 25% verlaging van het verbruik en een evenredige winst aan rendement. Bijzonder is dat deze EFI motor geen choke klep meer heeft en toch bij elke buitentemperatuur probleemloos start.

Aangezien deze Vanguard EFI motor geen klassieke carburator heeft, maar met directe injectoren werkt, kan men ook de klassieke carburatorkwaaltjes zoals gomvorming, lekken tijdens transport, verstopping… vermijden. Bovenal zorgt de exact gecontroleerde brandstof-inspuiting permanent voor een optimale lucht-benzine verhouding waardoor men op elk moment een volledige verbranding verkrijgt. De uitlaatgassen zijn hierdoor schoner wat opnieuw een stap voorwaarts is in de zorg voor onze planeet.

INVOERTRECHTER

INVOERTRECHTER

De invoeropening werd bewust zo breed mogelijk gemaakt, zonder in te boeten op de compacte afmetingen van de machine. Vooral aan de bovenzijde is de trechteropening opvallend groter geworden. Zo ontstaat een groter oplegplateau die de bediener toelaat het groenafval sneller neer te leggen en zo beide handen weer vrij maakt om dit groenafval te manipuleren. De speciale vorm van de trechterwanden drijven het snoeiafval steeds naar de 45 cm brede centrale trechterbodem. Deze vlakke bodem versmalt niet meer naar de invoerwals toe. De invoerwals kan 13 cm oplichten waardoor er een enorme doorvoeropening ontstaan. Professionals weten dit ten zeerste te appreciëren bij de invoer van sterk vertwijgde takken of volumineus snoeiafval.

INTELLIGENTE MACHINE

INTELLIGENTE MACHINE

Alle functionaliteiten van de machine zitten gegroepeerd op een overzichtelijk dashboard vooraan de machine. Centraal tussen het startslot en de chokeklep valt in dit dashboard het grote LCD scherm op. Via dit LCD scherm communiceert de Super Prof MAX met zijn bediener. Naast de weergave van nuttige machinegegevens zal hij attent worden gemaakt op periodiek onderhoud die dient te gebeuren. Onder de display zit de meest essentiële knop van de machine: de “ACTION” knop. Deze elektrische bediening van de elektromagnetische koppeling zet het messensysteem en de AxeleroTM in werking. Met een druk op deze knop wekt men het versnipperbeest tot leven.

EENVOUDIGE INVOER

EENVOUDIGE INVOER

Met drukknoppen binnen handbereik kan men eenvoudig kiezen voor invoer of terugvoer. Een geïntegreerde LED verlichting in de knop maakt de keuze steeds duidelijk zichtbaar. Eén druk op de noodstopbeugel of op één van de knoppen neutraliseert de selectie en zet de invoerwals meteen weer stil. Deze ultieme eenvoud van bediening levert gegarandeerde tijdswinst.

OPTIMALE FLEXIBILITEIT & TIJDSWINST

De machine versnippert zowel hout als volumineuze pakken groenafval. U hoeft dus het materiaal niet op voorhand te sorteren. Deze zelfrijdende versnipperaar rijdt u daarenboven tot waar u wil versnipperen zodat u ook geen tijd hoeft te verliezen met het aan- en afvoeren van materiaal.

MINIMALE BEHEERSKOSTEN

De wielaandrijving op deze machine maakt het transport van de machine eenvoudig. Het messensysteem is ongevoelig voor vreemde voorwerpen en is eenvoudig in onderhoud. Tenslotte is de doorverkoopwaarde op de tweedehandsmarkt hoog, wat een extra bonus is voor de ROI.

MAXIMAAL RENDEMENT

Het ABM-systeem (anti-block motor) zorgt dat de motor steeds in zijn maximale vermogen opereert en het benzineverbruik onder de 3 liter per uur zit.
Het door Eliet gepatenteerde versnippersysteem maakt gebruik van de zwakte van het hout, en vereist daarom minder motorvermogen. De compacte machine met brede invoer laat daarnaast ook toe om zowel dikke takken tot 12cm als bundels volumineus groenafval te versnipperen. Snoeiafval hoeft niet gesorteerd te worden en takken moeten niet getrimd worden vooraleer er gewerkt kan worden. Een gigantische tijdswinst.

N.B. Ook verkrijgbaar met rupsaandrijving of op aanhangerconfiguratie.

Categorie: .
test